Чим ковдра касетна краще стьобаної

 Чим ковдра касетна краще стьобаної?

    По-перше: кожна касета має однаковий обсяг і вага наповнювача, що дозволяє більш рівномірно розподілити  наповнювач по всій ковдрі (у стьобані ковдри наповнювач по периметру ковдри  розташований менш рівномірно, що погіршує теплові властивості всієї ковдри в цілом).

    По-друге: кожна касета прошита армованої ниткою, яка неймовірно міцна на розрив, що забезпечить довговічність Вашого ковдри.
    По-третє: касетна ковдра не може«збитися».
 
Існує дві технології пошиття "касетної" ковдри:
 
- З перегородками (між двома шарами тканини вшиваються текстильні перегородки). Недоліки такої технології - значна питома вага самого чохла через дані перегородки. Дані перегородки додають до ваги ковдри від 200 до 400 грам, а для пухової ковдри це багато. Переваги: ​​відсутні холодні зони.

- Без перегородок. Дана технологія використовується в основному в дорогих пухових ковдрах, які легкі і досить пухнасті. В Європі ця технологія поширена набагато більшою мірою ніж у нас, в основному виробники використовують першу технологію з перегородками. Переваги ковдр касетних без перегородок - мала вага, максимальний обсяг (ковдри пухнасті на 30-40% при одній і тій ж вазі наповнювача), довговічність. Пух як в першій так і в другій технологіях утримується в своєму квадраті, тим самим у вас ковдра прослужить в рази довше, ніж стьобане.

 

 

   Часто плутають стьобану ковдру з касетною, якщо ковдру пошито малюнком в квадрат це ще не озночає, що вона касетна. У стьобаної ковдри є характерна риса, за якою можна відразу визначити, що це стьобана ковдру - суцільна окантовка (від місця затягування на раму до малюнка по всьому колу ковдри йде 3-5 см. Бортик, місце, куди голка стьобальної машини не доходить.) найчастіше саме по кутах пух і збивається, в одному кутку освітньої порожнеча, а в іншому клубок пуху, це основний мінус стьобаної ковдри. Якщо ви бачите, що квадрат доходить до кінця ковдри і немає по периметру бортика - значить це касетне ковдра. Виробництво стьобаних пухових ковдр відбувається наступним чином:на підготовлений лист тканини рівномірно роспреділяється пух, зверху накривають другим листом тканини і затягують на раму. Раму підводять до стьобальної машини і відбувається процес стьобання. Місця, за які рама тримає в натягнутому положенні ковдру, чи не прошиваються, голка не може до даного місця підійти із-за прищіпок, які і тримають по периметру виріб, утворюється 3-5 см. Бортик від краю до малюнка стежки. Голка в цей момент робить дірочки прямо по пуху, через який наповнювач і буде виходити. Взявши в руки стьобану ковдру ви побачите досить великі дірочки (тому що обладнання працює тільки з великокаліберною голкою через дуже високих швидкостей прошива), через який прямо пальцями можна виймати пух. Але і ціна таких ковдр набагато нижче.

    Правда касетну ковдру дорожче стьобаного, але купивши саме касетне ковдру Ви отримуєте гарантію того, що ковдра не зіб'ється, наповнювач не буде «гуляти» по периметру ковдри, теплові властивості касетної ковдри більш збалансовані і, найголовніше, Ви заощадите свої нерви і зусилля купивши одного разу по-справжньому якісну річ, яка буде радувати Вас і Вашу родину не один рік.
 
    Якість пухової ковдри багато в чому залежить від методу простьобування. прошиті квадратом ("касетний" спосіб) – надійніші, ніж візерунковими (стьобані) рядками. Кожна касета прошита армованої ниткою, яка володіє високими якостями на розрив, тим самим не дозволяючи пуху переміщатися по ковдрі залишаючись у своєму квадраті. Ще один важливий факт при покупці ковдри - оббивка (чохол) з якого пошито ковдру. Всі ковдри під ТМ "MirSon" мають чохол виключно з 100% бавовни.