Купуємо пухову ковдру. На що слід звернути увагу

    Існує гарна російська приказка: «Готуй сани влітку, а упряжку взимку». Дану приказку ми сміливо можемо віднести і до вибору хорошої пухової ковдри на зиму. На перший погляд все гранично ясно — беремо гроші, йдемо в найближчий магазин текстильних товарів і купуємо першу пухову ковдру, що нам сподобалась. Повірте, багато хто так і роблять і навіть не підозрюють, що пухові ковдри бувають дуже різними не тільки за забарвленням або по упаковці, але і за якістю всіх без винятку складових їх матеріалів.

     Почнемо з самого головного складового пухової ковдри — пуху. Пух — це біле або сіре золото і так само як і золото пух має свої критерії якості / пробу. Чим вище якість (в нашому випадку категорія пуху), тим якісніша, довговічніша у вас буде ковдра. Згідно з міжнародними стандартами пух поділяють на такі категорії / класи:

З наповнювачем розібралися, тепер звернемо свою увагу на тканину, з якої пошитий чохол виробу. Найчастіше використовують такі види пухотримаючих тканин як: батист, сатин, тик. Сатин і батист найдорожчі і легкі тканини, пухову ковдру з такої тканини можна прати і вона не втратить своїх властивостей. Такі тканини використовують виключно для дорогих ковдр. Тик — груба, дуже щільна тканина, частіше з просоченням. Ковдри з тику прати не можна (змиється просочення і пух буде «лізти»). Ковдри з тиком вартують на порядок менше за ковдри з сатину або батисту. Тик в пуховій ковдрі буває китайський або німецький; і той і інший за якістю високі, але німецький тик більш щільний і шарудить менше.

      Тепер ви знаєте, що до купівлі пухової ковдри треба підходити досить ретельно, неприпустимо купувати першу-ліпшу ковдру. Пам'ятайте одне, що радість від придбання дешевої, але неякісної речі триває набагато менше, ніж розчарування від її використання.