Ковдри. Купуємо ковдру на зиму: на що звертаємо свою увагу при підборі даного вироби.

        Ковдра не просто частина інтер'єру спальні, воно дарує нам не тільки тепло під час сну, а ковдри, без перебільшення, дарують нам здоров'я і гарний настрій протягом усього дня. Наповнювачі, які знаходяться в даних виробах, мають цілющі властивості. Так, натуральні якісні наповнювачі, такі як овеча шерсть, пух водоплавної птиці носять лікувально-профілактичні властивості.

одеяло

         Ковдра з овечої вовни, завдяки ланоліну, який є природним воском і входить до складу будь-якої вовни, вже при температурі людського тіла сприятливо впливає на нервову систему людини, заспокоює і розслабляє, позитивно впливає на суглоби і м'язову тканину; незамінні дані ковдри при ревматизмі, сколиозах, артритах та інших захворюваннях пов'язаних з опорно-руховим апаратом. Но купить ковдру якісну і ту, яке підійде саме вам не так вже й просто, як здається на перший погляд. Дані вироби дуже різноманітні, вони мають не тільки різні наповнювачі і розміри, вони відрізняються за якістю верхньої оббивки, що не менш важливо, якщо ви хочете отримати здоровий і повноцінний сон, за якістю самого наповнювача і його походженням.

        Почнемо з самого головного складового ковдри – наповнювач. Наповнювачі для ковдр ми можемо поділити на дві три великі групи, в які може входити до десятка підгруп. Отже, перша і основна група– натуральні наповнювачі. До таких наповнювачів відносимо: овечу вовну (мериносові, новозеландські, тибетські вівці), верблюжа шерсть, пух і перо водоплавної птиці, шовкові ковдри (справжнє ковдру, до складу якого входить лише шовкова нитка, коштує від 5000 гривень або приблизно 16000 рублів, остерігайтеся підробок ), бавовна, кукурудзяна волокно.

         Дані наповнювачі, в залежності від якості технології обробки, мають різні категорії якості. Якісний наповнювач не повинен мати неприємного запаху, допускається виключно для вовни і пуху слабкий природний запах вовни або пуху, в інших наполнителях запах повинен бути нейтральним. Якщо ви все-таки почули неприємний запах в ковдрі, до складу якого входить, наприклад, бавовна, це може означати тільки одне – наповнювач не пройшов всі технологічні етапи або технологія обробки для даного наповнювача складена виробником не по технічним і ГОСТІВСЬКИМ нормам. Пухові ковдри перевіряються так само дуже легко: візьміть цей виріб і хлопніть по ньому – якщо бачите стовп пилу, тоді найкраще не купувати таку ковдру.  Друга велика група – штучні наповнювачі. До цієї групи ми відносимо ковдри з такими якісними і більш дорогими наповнювачами як тінсулейт і EcoSilk.

        Дешевші і менш якісні наповнювачі з даної групи – синтепон, холлофайбер, сінтопух (лебединий штучний пух). Мінусом даних ковдр є термін їх експлуатації. Такі вироби рідко служать більше 3 років. Плюсом є їх легкість, можливість домашньої прання і ціна. третя група – антиаллергенные и ковдр,які носять більш цілющий ефект. До таких ковдр можна віднести ті, до складу яких входить срібна нитка або шовк (EcoSilk).

        Ще на що слід звернути свою увагу так це на верх оббивки. Оббивка повинна бути виключно зі 100% бавовни. Цей нюанс дуже важливий для тих, хто цінує якісний і здоровий сон. Якщо у Вас виникли додаткові питання з приводу підбору ковдр ласкаво просимо Вас до нас на сайт www.mirson.com.ua , де ви зможете в телефонному режимі отримати цікаву для вас інформацію у оператора.